Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyógynövénytermesztés képes leírás - Növénytermesztés.tlap.hu
részletek »

Gyógynövénytermesztés - Növénytermesztés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: novenytermesztes.tlap.hu » Gyógynövénytermesztés
Keresés
Találatok száma - 4 db
Gyógynövény termesztés...

Gyógynövény termesztés...

A gyógy-, és aromanövények termesztése, feldolgozása, kereskedelme hazánkban még ma is sikerágazat. Az előállított gyógy-, és aromanövények egy része tradicionálisan 'nemzeti' termékként jelenik meg az exportpiacon. A 21. századra vonatkozó nemzetközi előrejelzések tanúsítják, hogy a mezőgazdasági eredetű termékeken belül, abszolút és relatív értelemben is folyamatosan nő, illetve emelkedni fog a felhasznált gyógy- és egészségmegőrző, táplálkozás-kiegészítő, életkörülmények színvonalát javító, s egyéb speciális rendeltetésű termékek aránya. Ezt jelzi, hogy 1992 óta a gyógy- és aromanövények importja EU relációban (a beszállított drog mennyisége alapján) 21 %-al nőtt meg. A TRAFFIC International adatai alapján Magyarország ma még a jelentősebb beszállítók között szerepel, mintegy 5480 tonna drogmennyiséggel (92-96. évi átlagadatok alapján). Ugyancsak az ágazat nemzetközi jelentőségét támasztja alá, hogy a TRAFFIC International (Brüsszel) felmérései alapján a fitotomedicinák (növényi eredetű drog-preparátumok') forgalmának növekedése még a gyógyszer felhasználás bővülésének évi általános ütemét is felülmúlja. Ez a növekedés 1998-ban világviszonylatban elérte a 10 %-ot...

Lavanderi Levendula ültetvéy

Lavanderi Levendula ültetvéy

Levendula ültetvényünket 2007. őszén telepítettük, egy kis bakonyi falu határában. A telepítéshez szükséges szaporítóanyagot mi állítottuk elő, ezzel igen jelentős mértékben megspóroltuk a telepítés költségeit. A terület egészén kemikáliákat nem használunk, tehát az ültetvény egésze bio növényekből áll, így lehetőségünk van, a legjobb minőségű levendula alapanyagokat előállítani.

Levendula kert

Levendula kert

Őstermelőként 2001 óta foglalkozunk levendulatermesztéssel. A régi ház, ahol élünk, és amit körülvesz a levendulakert, az egykori tanyasi iskola, Csongrád megyében, Zákányszék község Zákányszék-Alsó elnevezésű külterületi részén található. Számunkra kiemelten fontos a környezetvédelem, a növények és állatok szeretete és tisztelete. A levendula nem igényel rendszeres permetezést, csak a gombabetegségek és a levéltetvek kártevése ellen védjük ellenőrzött minőségű növényvédő szerekkel. A levendula feldolgozásánál nem használunk fel idegen alapanyagot, minden munkafázist gondos kézi munkával végzünk. A learatott levendulavirágot kevés szárral, levéllel együtt összevágjuk, ládákba terítve a napon megszárítjuk. A megszárított levendulanyesedéket töltjük a kékfestő anyagból készült zsákocskákba. Kitartó munkánkkal szeretnénk feleleveníteni a régi idők levendula-kultuszát, mindenki számára elérhetővé tenni, hogy eredeti levendulából készült illatosítót rakhasson a ruhásszekrényébe.

Nagy Mihály Gyógynövény Kft.

Nagy Mihály Gyógynövény Kft.

A céget 1991-ben családi vállalkozásként Nagy Mihály és Nagy Attila, a két tulajdonos alapította. Nagy Mihály 30 éve dolgozik a gyógynövényágazatban, Nagy Attila pedig a kereskedelmi és pénzügyi tevé-kenységet irányítja. Magyarország gyógynövényekben nagyon gazdag. Ezekből termékskálánk körülbelül 50-60 félét tartalmaz. Évente 200 tonna szárított terméket állítunk elő ügyfeleink megrendelésére. Bevételeink export hányada a kezdeti 35%-ról napjainkra 98%-ra emelkedett. Ügyfeleink gyógyszergyárak és gyógynövény nagykereskedők.

Tuti menü